Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@15:53:11 GMT

وزيرکشور:در چارچوب وظايفم،پيگير حصرم

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۵۶۷۰۸

خبرگزاري آريا - بعدازظهر روز چهارشنبه سر وقت خود را به طبقه هجدهم ساختمان فاطمي رسانديم، با اينکه آخر هفته بود رفت‌و آمدهاي کاري به اتاق وزير زياد بود براي همين هم مدتي پشت در نشستيم و براي بار آخر سوال‌ها را مرور کرديم، آقاي عادل آذر رييس مرکز آمار ايران آخرين فردي بود که از اتاق وزير خارج شد و پس از آن نوبت به مصاحبه ما رسيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بدو ورود به اتاق با خوشامد گرم آقاي رحماني‌فضلي روبرو شديم، نظم اتاق و گلدان‌هاي گل روي ميز و زمين خودنمايي مي‌کرد، بدون مقدمه وارد گفت‌وگو شديم، آقاي رحماني‌فضلي اگرچه پاسخ‌هاي خود را صريح مطرح مي‌کردند اما در مواردي هم مثل شب انتخابات يا صحبت از ديگر گزينه‌هاي وزارت کشور با ملاحظات خاصي به سوالات جواب مي‌داد. در پايان به دليل ملاقات از پيش تعيين شده برخي نمايندگان مجلس مصاحبه را به اتمام رسانديم، به نظر مي‌رسيد ديدار محمدعلي وکيلي نماينده تهران و شاه‌نشين شهريار آخرين ملاقات‌هاي کاري آقاي وزير در روز چهارشنبه باشد. عبدالرضا رحماني‌فضلي در طول اين مصاحبه بارها از رابطه قبلي و قلبي‌اش به علي لاريجاني رييس مجلس صحبت کرد و گفت که از بيان اين رابطه دوستانه هيچ ابايي ندارد. وقتي با او درباره انتقادات نمايندگان مجلس از جمله علي مطهري از عملکردش و اينکه اين بار اجازه نخواهد داد معامله‌اي صورت بگيرد، صحبت کرديم، از اظهارات نايب رييس مجلس برآشفت و گفت اتفاقا آگاه‌ترين فرد به اين موضوع آقاي مطهري است و نمي‌دانم چرا اين حرف را زده است.
مشروح مصاحبه خبرگزاري ايلنا، با عبدالرضا رحماني فضلي وزير کشور را در ذيل مي‌خوانيد:
وضعيت ادامه حضورتان در کابينه آينده به کجا رسيده است؟
بقيه وزرا در اين رابطه به شما چه گفته‌اند؟
روحاني براي حضورم در وزارت کشور با من صحبت کرد
اگر بگويم تقلب مي‌شود! خودتان بايد پاسخ اين سوال را بدهيد؟
آقاي دکتر روحاني با من صحبت کردند و صحبت‌هاي اوليه شده است. ايشان اول بايد به جمع‌بندي برسد و بعد تصميم خود را اعلام کند. اما اگر منظورتان اين است که با من صحبت شده است يا خير بله، با من از سوي رئيس جمهور صحبت‌هايي شده است ولي معرفي در اختيار ايشان است.
شرايط رئيس‌جمهور براي وزارت کشور دوازدهم
اين صحبت‌ها براي پست وزارت کشور بود؟
بله، براي وزارت کشور صحبت شده است. در اين مورد هم آقاي رئيس جمهور شرايط و نقطه‌نظراتي داشتند و سياست‌هايي را براي دوره جديد مدنظر دارند که اين‌ها را به من گفتند. تقريباً هم صحبت با بقيه وزرا نيز بر همين روال بوده است که احتمالاً ايشان براي هر وزارتخانه‌اي با افراد ديگري هم صحبت کرده‌اند. روحاني بايد جمع‌بندي کند و بعد نظرش را بگويد.

تاکيد روحاني براي برگزاري انتخابات الکترونيک در دوره آينده
شرايط و سياست‌هايي که اشاره کرديد از سوي رئيس‌جمهور به شما اعلام شده چه محورهايي دارد؟
يکي از اولويت‌هاي جدي رئيس جمهور در دوره جديد بحث سياست داخلي بود و براي اين مسئله اهميت بالايي قائل هستند و در کنار آن روي بحث اقتصاد مقاومتي خيلي تاکيد داشتند که اين دوره ما بايد روي بحث اقتصاد و توسعه مناطق تاکيد بيشتري داشته باشيم. همچنين رئيس جمهور در صحبت با بنده روي مسئله امنيت داخلي با توجه به شرايط منطقه‌اي تاکيد بسيار زيادي داشتند. در موارد ديگر آقاي روحاني روي مسئله انتخابات خيلي تاکيد کردند و تاکيد داشتند که بايد بتوانيم در انتخابات‌هاي بعدي آن را به صورت کاملاً الکترونيک برگزار کنيم. وقتي انتخابات دستي است و با توجه به نهادهاي مختلفي که در اين زمينه حضور دارند حتماً ما يک سلسله مسائل و مشکلاتي را خواهيم داشت ولي اگر بتوانيم انتخابات را الکترونيکي کنيم بيش از 80 درصد مشکلات فعلي حل خواهد شد. براي همين هم آقاي رئيس جمهور تاکيد داشت که بحث انتخابات الکترونيک جدي گرفته شود.
پس انتخابات الکترونيک يکي از دغدغه‌هاي آقاي رئيس جمهور بود؟
نمي‌توان اسم آن را دغدغه گذاشت. بيشتر به نظر مي‌رسيد که يکي از اولويت‌هاي جدي آقاي روحاني بود که در اين دور حتماً انتخابات را کاملاً الکترونيک کنيم. اين مسئله حق است ما هم هميشه دنبال آن بوده‌ايم اما علي‌ايحال نتوانسته‌ايم موافقت‌ها را جلب کنيم.
در اين چهار سال خودسري‌هايي که در گذشته مرسوم بوده را نداشتيم
براي دفاع از آزادي‌هاي قانوني و جلوگيري از برخي خودسري‌ها که در دوره چهارساله اخير شاهد آن بوديم برنامه‌اي داريد و آيا رئيس جمهور در صحبت با شما در اين مسئله تاکيدي داشته‌اند؟
ما در اين چهار سال تقريباً خودسري‌هايي که در گذشته مرسوم بوده را نداشتيم اگر موردي هست نمونه‌ آن را به من بگوييد. براي مثال در 16 آذر امسال ما 700 سخنراني در سراسر کشور داشتيم. شايد به تعداد انگشتان دست برخي سخنراني‌ها انجام نشد آن هم نه به دليل اينکه شلوغ شود و نگذارند. گاهي يکي از طرف‌هاي مناظره نرفت، يا در مواردي سخنران مربوطه نتوانست بليت هواپيما تهيه کند يا اينکه در سخنراني‌هايي که داخل دانشگاه برگزار مي‌شد خود دانشگاه تشخيص داده بود يک سخنراني مي‌تواند مشکلاتي را ايجاد کند اما اينطور نبوده که عده‌اي بروند و نگذارند سخنراني‌ها برگزار شوند.
براي سخنراني مازني در گلستان شخصا به استاندار زنگ زدم
در بيرون از دانشگاه هم تعدادخيلي کمي سخنراني لغو شده داشتيم، مثلاً در لرستان يک مورد را داشتيم که به سرعت و با قاطعيت برخورد شد و نهايتاً خود فرد سخنران به آن مکان نرفت. در مورد ديگري يکي از نمايندگان محترم براي سخنراني در استان گلستان به مناسبت 22 بهمن دعوت بود. در اين استان فضا به گونه‌اي بود که سخنراني ايشان لغو شده بود. در اين مورد من شخصا به استاندار زنگ زدم و گفتم آقاي مازني حتماً بايد براي سخنراني به گلستان بيايد و شما هم حتماً بايد امنيت ايشان را تامين کنيد اما خود ايشان تشريف نبردند. بعد هم دو سخنراني ديگر براي ايشان در استان گلستان گذاشتند که اين مسائل مرتفع شود.
در موضوع آقاي مطهري هم که در اوايل دولت ما رخ داد ما سريعاً برخورد کرديم. همه عوامل را شناسايي کرديم و مستندات را فوراً به دادگاه فرستاديم و هنوز هم قوه قضائيه در حال پيگيري آن است.

به افراد گزارش نمي‌دهيم
آقاي مطهري و وکيل ايشان معتقدند وزارت کشور گزارش خود را به آن‌ها و حتي دادگاه نداد.
ما گزارش را به افراد نمي‌دهيم. گزارش خود را به محاکم و مراجع رسمي مي‌دهيم. ما هم گزارش خود را به دادگاه داديم. فکر مي‌کنيد دادگاه از کجا به اين پرونده رسيدگي مي‌کند؟ فکر مي‌کنيد همين‌طور به خيابان رفتند و از افراد خواستند که به دادگاه بيايند و توضيح دهند؟ وزارت کشور رسماً گزارش مستند خود را در مورد عوامل اين حمله به دادگاه داد.
پيدا کردن آمران حمله به مطهري وظيفه ما نيست
يعني اسناد مربوط به آمران حمله به مطهري را هم شما به دادگاه داديد؟
ما اسناد مربوط به تمام کساني که سر صحنه بودند و دچار جرم حمله به نماينده مجلس شده بودند به قوه قضائيه داديم. اينکه چه کساني دستور اين حمله را داده بودند را دادگاه بايد پيدا کند و اين وظيفه ما نيست. دادگاه در مراحل رسيدگي به پرونده بايد آمران را پيدا کند.
عين همين موضوع قبلاً در قم اتفاق افتاده که زمان ما هم نبود. در آنجا به رئيس مجلس با کفش و دمپايي و مهر تعرض شد و هيچ‌يک از افراد و عوامل آن دستگير نشدند و به دادگاه هم معرفي نشدند ولي ما در موضوع آقاي مطهري اين کار را کرديم و اين پرونده الان در مسير رسيدگي است.
ظرف 10 روز تمام عوامل حمله به سفارت عربستان را شناسايي کرديم
آقاي رحماني‌فضلي من به عنوان يک نمونه از خودسري‌هايي که شما مي‌گوييد نداشتيم مسئله حمله به سفارت عربستان را مثال مي‌زنم. اين مسئله‌اي است که هنوز هم حل نشده.
کاملاً درست است. بخشي از مسئله رسيدگي به اين موضوع مربوط به قوه قضائيه است. در ماجراي حمله به سفارت عربستان ما ظرف 10 روز تمام عواملي را که آنجا بودند شناسايي کرديم و با همه مشخصات و اسناد به قوه قضائيه داديم و آن‌ها هم برخي از اين افراد را بازداشت کردند و مدتي هم در بازداشت بودند. الان هم مراحل بازجويي، بازپرسي و اقدامات قانوني در حال طي شدن است.
پرونده حمله به سفارت عربستان هنوز در مراحل قضايي است
اينکه متهمان اين پرونده به راحتي به امور جاري خود مي‌پردازند و حتي به پياده‌روي اربعين مي‌روند و تصاوير خود را منتشر مي‌کنند گواهي بر عدم برخورد جدي با آن‌ها نيست.
اين مسائل واقعاً به ما مربوط نمي‌شود و به قوه قضائيه مرتبط است. ما تا جايي که بتوانيم بايد کسي که دچار جرم شده شناسايي کنيم و مستندات آن را توسط نيروي انتظامي و وزارت اطلاعات تهيه کرده و آن را به قوه قضائيه بدهيم. از آن مرحله به بعد کار کاملاً از دست ما خارج است. البته پيگيري‌هاي لازم را مي‌کنيم. در اين مورد هم بار‌ها پرسيده‌ايم اين پرونده در چه مرحله‌اي است و اين‌ها هم پاسخ داده‌اند که هنوز در مراحل قضايي است. پس نحوه رسيدگي به اين پرونده‌ها دو بخش است. ما نبايد بخش مربوط به قوه قضائيه را با بخش مربوط به وزارت کشور قاطي کنيم. البته من ديده‌ام که در برخي محافل چنين بحث‌هايي را مطرح مي‌کنند فکر مي‌کنم شايد سطح برداشتشان از جنبه‌هاي حقوقي مقداري ناقص است و برداشت برخي از آن‌ها تا حدي سياسي است البته به معناي بد سياسي منظورم نيست. اين مورد را هم رسيدگي کرديم.

وقتي قوه قضائيه حکم صادر مي‌کند، ديگر از وزارت کشور کاري برنمي‌آيد
اگر خاطرتان باشد در قضيه مشهد هم آقاي رئيس‌جمهور در نامه‌اي به شما اين اتفاق را مايه شرمساري نظام دانستند.
البته منظور آقاي رئيس‌جمهور از اين نامه ما نبوديم؛ منظورشان افرادي بودند که اين سخنراني را به هم زدند. آقاي مطهري به مشهد رفته و دادستاني حکم صادر کرده و نيروي انتظامي را به محل سخنراني فرستاده که اين مراسم نبايد برگزار شود. وقتي قوه قضائيه وارد مي‌شود و حکم صادر مي‌شود ديگر از دست وزارت کشور کاري برنمي‌آيد.
گفتم اگر مطهري آمادگي دارد روي صندلي بايستد و سخنراني کند
ولي گفته شد که قوه قضائيه به استاندار اطلاع داده بود و آقاي استاندار هم تلفن همراه خود را پاسخ نداده بود.
خير، اين‌ها حرف‌هاي درستي نيست. استاندار در اين مورد تشکيل جلسه داده بود و نظر خود را دراين خصوص اعلام کرده بود و آن را به دادستان هم گفته بود.
معاون سياسي –امنيتي استانداري هم با نماينده قوه قضائيه صحبت و مکاتبه کرده بود.
من در تماس با استانداري اعلام کردم که اگر آقاي مطهري آمادگي دارد در‌‌ همان محل صندلي بگذاريد و آقاي مطهري روي صندلي بايستد و سخنراني خود را انجام دهد که اعلام کردند فضاي اين کار هم مهيا نيست و قوه قضائيه هم گفته اصلاً‌نمي‌گذاريم چنين سخنراني صورت گيرد. پس وقتي دادستاني حکم داده مسئله به وزارت کشور مربوط نيست.
شما گزارش اين اتفاقات را تهيه کرديد؟
بله، در تمام مراحل اين اتفاق گزارش خودرا تهيه کرديم.
سه ماه يک بار رئيس قوه قضائيه را ملاقات کنم
آيا در اين رابطه با شخص رئيس قوه قضائيه هم رايزني داشتيد؟
در اين موضوع خاص با رئيس قوه قضائيه تماسي نداشتم اما من به صورت دوره‌اي با رئيس قوه قضائيه جلسه دارم و سعي مي‌کنم سه ماه يک بار ايشان را ملاقات کنم البته در حاشيه برخي مراسم‌ها و همچنين در حاشيه جلسه شوراي عالي امنيت ملي زياد يکديگر را مي‌بينيم و برخي مسائل را مطرح مي‌کنيم. واقعاً هم نظر رئيس قوه قضائيه در اين نوع مسائل نظر بسيار باز و واقعاً دموکراتيک است.
رابطه رئيس قوه قضائيه با قضات و دادستان‌ها رابطه حاکميتي آمرانه نيست
آنطور که ما تصور مي‌کنيم رابطه رئيس قوه قضائيه با قضات و دادستان‌ها يک رابطه حاکميتي آمرانه نيست همه قضات استقلال قضايي دارند و به اقتضاي شرايط خودشان تصميم مي‌گيرند اما ما هرگاه در مسائل اينگونه گير کرده‌ايم و به ايشان مراجعه کرديم با نظر حسن، دستور پيگيري دادند.

مراحل دادرسي و قضايي ما خيلي طولاني است
فکر نمي‌کنيد اينکه شما ظرف 10 روز تمام مستندات مربوط به حمله به سفارت عربستان را به دادگاه داده‌ايد اما اين مسئله هنوز در قوه قضائيه به سرانجام نرسيده تا حدي باعث دلسردي مردم نسبت رسيدگي به اينگونه اتفاقات مي‌شود؟
قطعاً اينطور است. همين هفته جلسه شوراي امنيت داشتيم، دو فقره جرم در جايي اتفاق افتاده بود و‌‌ همان دو فقره را به دادستان محترم که عضو اين شورا هستند گفتم بايد آن‌ها را خارج از نوبت رسيدگي و برخورد کنيد چون قدرت بازدارندگي در اين موارد بالا است. موارد زيادي را هم داريم که به دوستان قضايي مي‌گوييم و آن‌ها هم تاييد مي‌کنند. متاسفانه مراحل دادرسي و قضايي ما خيلي طولاني است چون قانون ما به کسي که متهم است يا در معرض اتهام است فرصت داده است که از خود دفاع کند وا ين مرحله‌اي بودن رسيدگي به پرونده‌هاي قضايي و موضوع تجديدنظر از همين موارد است. ضمن اينکه متهمان چون وکلاي واردي دارند اغلب از تمام مراحل قانوني و فرصت‌هاي قانوني استفاده مي‌کنند. شايد لازم باشد در موارد خيلي خاصي قانون شرايطي را بگذارد که موضوع به صورت ويژه بررسي شود.
رسيدگي به پرونده حمله به سفارت عربستان بايد سرعت پيدا مي‌کرد
از نظر بنده به عنوان وزير کشور موضوع سفارت عربستان مسئله‌اي بود که بايد با سرعت انجام مي‌شد چون حيثيت بين‌المللي ما در اين رابطه مطرح بود و يک مسئله صرفاً داخلي نبود. ما آسيب بسيار زيادي از اين موضوع ديديم. رابطه ما با عربستان بعد از اين موضوع به چالش کشيده شد. البته قبل از آن هم مسائلي با عربستان داشتيم اما حمله به سفارت عربستان درست در شرايطي رخ داد که بحث منا و کشتارهاي صورت گرفته مطرح بود و همين موارد مي‌توانست آن‌ها را به چالش بسيار بزرگي بکشد. اما ديديم که حمله به سفارت عربستان به خبر اول دنيا تبديل شد و به ضرر ما شد. براي همين معتقدم رسيدگي به پرونده حمله به سفارت عربستان بايد سرعت پيدا مي‌کرد. البته دوستان قضايي هم مي‌گويند ما کارهاي خود را انجام داده‌ايم و همه مراحل قضايي بايد طي شود. در موضوع حمله به مطهري در شيراز چون يکي از اولين حواشي دولت ما بود ما با قدرت و سرعت کار را انجام داديم ولي رسيدگي قضايي به آن طول کشيد. ما هم بايد به قوه قضائيه در اين راستا کمک کنيم.
فکر کنم آمران حمله به مطهري هنوز محاکمه نشده‌اند
فکر نمي‌کنيد درجه نظامي آمران حمله به مطهري در شيراز باعث شد که رسيدگي به اين قضيه کمي طولاني شود؟
من اطلاعي ندارم. من فکر مي‌کنم افرادي که الان به عنوان متهم اين پرونده مطرح هستند آمران نيستند؛ افرادي هستند که سر صحنه بودند و آمران هنوز محاکمه نشده‌اند. البته مواردي را هم که اعلام شده است از درجه نظاميشان اطلاعي ندارم که بخواهم اظهارنظر کنم. البته گفته شده که برخي جلسات بوده که اين افراد در آن تصميم مي‌گرفتند و اين الزاماً به معناي نظامي بودن اين افراد نيست. ضمن اينکه باز هم مي‌گويم من از اين مسئله اطلاعي ندارم.
دست مطهري براي پيگيري پرونده خودش باز است
وکيل آقاي مطهري اعلام کردند که ايشان براي اعلام اسامي آمران دست نگه داشته‌اند.
من نمي‌دانم آقاي مطهري مي‌خواهد چه کار کند. آقاي مطهري نايب رئيس مجلس است حتماً قدرت بالايي هم دارد. خواهشم از ايشان اين است که همين پرونده خود را پيگيري کند. به نظر مي‌رسد در اين راستا دستشان باز است و قدرتش را هم دارند.
در مورد احضار استانداران چند وقت پيش در حاشيه جلسه هيات دولت با شما گفت‌وگو کرديم و شما از اين مسئله ابراز بي‌اطلاعي کرديد.
در حاشيه حياط دولت من در حال عبور بودم که اين سوال از من پرسيده شد.
هرچند روز يک بار يک استاندار ديگر به احضارشده‌ها اضافه مي‌شود
الان مدتي از آن زمان گذشته آيا پيگيري کرده‌ايد و جزئيات آن را مي‌دانيد؟
بله، حدود هفت استاندار احضار شده‌اند. اينکه مي‌گويم حدود هفت استاندار براي اين است که هرچند روز يک بار يک استاندار ديگر به احضارشده‌ها اضافه مي‌شود. تعدادي شکايت به قوه قضائيه رسيده و آن‌ها به مرور همکاران ما را براي پرس‌وجو مي‌خواهند براي همين هم تعداد رفت و آمد‌ها گاهي زياد‌تر مي‌شود. تا جايي که من امروز خبر دارم حدود 6 يا 7 استاندار احضار شده‌اند. طبق آنچه معاونت حقوقي بنده پيگيري کرده آمار آنچه مديران استاني ما به خاطر آن احضار شده‌اند اعم از استاندار، فرماندار و بخشدار حدود 62 يا 63 مورد است. ما حدود 400 فرماندار و 2هزار بخشدار داريم و 60 نفر احضار شده‌اند.
90 درصد دلايل احضار استانداران تخلف نيست
تمام مواردي که در مورد همکارانمان ديده‌ام مطرح مي‌کنم واقعا و انصافا به عنوان کسي که سال‌ها در اين سيستم‌ها کار کرده‌ام و تخلف را مي‌شناسم مي‌توانم بگويم شايد 90 درصد اين موارد حتي تخلف هم نيست. ولي خب، شکايتي شده است و قوه قضائيه بايد شکايت‌ها را مورد رسيدگي قرار دهد. ما هم به آن حق مي‌دهيم و مانعي براي رسيدگي به شکايت‌ها نيست ما هم پيگير هستيم معاونت حقوقي بنده به صورت مرتب مساله را پيگيري مي‌کند وکيل گرفته‌ايم و تاکيد داشته‌ايم از ديگر وکلاي توانمند در بيرون هم استفاده شود. بنده خودم با دادستان محترم هم در اين رابطه صحبت کردم که در اين بحث‌ها به گونه‌اي حرکت نکنيد که وجهه اقتدار و موقعيت نماينده عالي نظام و دولت در استان‌ها دچار خدشه شود.
احضار استانداران طوري در رسانه‌ها مطرح شد، گويي قاتل، سارق و قاچاقچي را احضار کردند
در اين راستا به دادستان کل کشور اظهار گلايه کردم گفتم چرا شما هر روز مي‌گوييد که اين تعداد استانداران را احضار کرده‌ايد و براي آن‌ها کيفرخواست نوشته‌ايد. کيفرخواست يکي از همکاران ما اين است که با ماشين مقابل يک ستادي ايستاده و با دوستان حاضر در آن ستاد احوالپرسي کرده است و همين به عنوان تخلف تلقي شده است يا يکي از استانداران رفته در جايي سخنراني کرده که عکس آقاي روحاني هم از قبل از انتخابات در آن سالن بوده است و الان هم وجود دارد اما مي‌ گويند اين سخنراني به همين دليل تبليغاتي بوده است. وقتي ما مي‌آييم در رسانه‌ها مطرح مي‌کنيم استانداران را احضار کرده‌ايم و کيفرخواست براي آن‌ها صادر شده گويي جاني قاتل، سارق و قاچاقچي را احضار کرده‌ايم.

به دادستان کل کشور گلايه کردم
همين استانداراني که احضار شده‌اند در استان خودشان مسئول اول استان از نظر حاکميت هستند همين قوه قضائيه همين نيروي انتظامي و همين سپاه در شوراي تامين استاندار، رئيسشان است بايد حرمت مديرانمان را نگه داريم و شان و جايگاه‌ها را بايد حفظ کنيم. به دادستان کل کشور گلايه کردم گفتم اصلا نمي‌پسندم که شما مي‌آييد و هر روز در اين رابطه مصاحبه مي‌کنيد ما هم مي‌توانيم ده‌ها مصاحبه راجع به ضعف‌هاي دستگاه‌هاي مختلف داشته باشيم که به طور روزانه با آن مواجه هستيد اما اين مساله به مصلحت نيست و ما بايد موضوعات مختلف را از مراحل قانوني خود پيگيري کنيم.
ان‌شاالله قوه قضاييه با رعايت حرمت‌ها به موضوع احضار رسيدگي کند
به هر حال کار استانداران و فرمانداران و تمام مديراني که در معرض اتهام هستند در حال پيگيري است هم ما از طريق وزارت کشور پيگيري مي‌کنيم و هم معاونت حقوقي رئيس جمهور پيگير مساله است. مسائل خرد را هم خود استانداران در استان خودشان پيگيري مي‌کنند منتظر هستيم که قوه قضائيه انشاءالله با دقت و عدالت و رعايت حرمت‌ها و با سرعت به اين موضوع رسيدگي کنند.
گزارش و مستندات تخلفات انتخاباتي را تهيه کرديم
آقاي انصاري چند وقت پيش گفتند که شکايتي از سوي دولت عليه برخي فرماندهان نظامي و ائمه جمعه در رابطه با انتخابات مطرح شده است آيا از اين موضوع اطلاع داريد آيا اين مساله اقدام مشابهي در راستاي احضار استانداران بوده است.
ما در ايام انتخابات در وزارت کشور مجموعه تخلفاتي را که صورت مي‌‌گرفته و گزارشات را ديده‌ايم و خود ما هم مستنداتي داشته‌ايم.
معاونت حقوقي به عنوان جايگاه پيگيري حقوقي رياست جمهوري از طريق به عنوان وکيل دولت مسائل را پيگيري مي‌کند. در همين راستا هم شکايت‌هايي شده است که به صورت ريز و جزئي در جريان آن نيستم.
برخي منتقد عملکرد شما در وزارت کشور هستند و حتي بسياري از فعالان سياسي خواستار تغيير شما در وزارت کشور بوده‌اند پاسخ شما به نقدهايي که عليه شما مي‌شود چيست؟
اين نقد‌ها چيست که مي‌گويند؟
گفتم همه فرمانداران بايد افراد وزارت کشوري باشند
جدي‌ترين نقد به عملکرد شما در مورد ادامه همکاري با مديراني بود که از دولت گذشته باقي مانده بودند و با رويکرد دولت روحاني هماهنگ نبودند و در همين راستا شاهد برخي ناهماهنگي‌ها در استان‌ها بوديم.
دولت روحاني دولت اعتدال است؛ نه دولت اصلاح‌طلب است و نه دولت اصولگراست. بنابراين وقتي ايشان بنده را در وزارت کشور انتخاب کردند به من گفتند فراموش نکن افرادي را که مي‌خواهي به عنوان مديران خود انتخاب کني حتما بايد تفکر اعتدالي داشته باشند دوم اينکه بايد برنامه‌هاي دولت را قبول داشته باشند سوم گفتند که بايد تجربه داشته باشند و چهارم بايد براي مردم وقت بگذارند. وقتي ما وارد وزارت کشور شديم حدود 80 درصد فرمانداران ما از بيرون بودند و وزارت کشوري نبودند اولين تصميمي که گرفتيم اين بود که گفتيم همه فرمانداران بايد افراد وزارت کشوري باشند چون معتقديم وقتي فرماندار وزارت کشوري باشد تجربه لازم را هم دارد آموزش پذير است دلبستگي لازم را هم دارد و در سلسله مراتب اداري فرمانبرداري خوبي دارد ضمن اينکه موجب انگيزه و شوق براي مديران وزارت کشور مي‌شوند و متوجه مي‌شوند که مي‌توانند ارتقا پيدا کنند. وقتي 80 درصد فرمانداران را از بيرون بياوريم ديگر خود وزارت کشوري‌ها انگيزه‌اي براي ارتقا نخواهند داشت و اين تصميم درستي بود که ما اتخاذ کرديم و بر اساس همين تصميم درست در مرحله بعد اين تعداد فرمانداران جابجا شدند. بقيه موارد را هم با همين مشخصات عوض کرديم البته در همين مشخصات هم عده‌اي از فرمانداران از قبل ماندند و به کار خود ادامه دادند يا در پست ديگري جا‌به‌جا شدند.
يکي از مشخص‌ترين اين موارد فرماندار تهران بود ايشان فرمانداري است که از زمان آقاي احمدي‌نژاد مانده است من‌‌ همان زمان هم اعلام که فرماندار تهران را خودم به شخصه مي‌شناسم و ايشان در صدا و سيما مدير بنده بوده است ايشان انساني کاملا متدين و خوب است و گفتم با‌شناختي که از ايشان دارم مي‌دانم مدير متدين و معتدلي است و برنامه آقاي روحاني را هم قبول دارد.
اگر هر فردي در هر دولتي رفت و مسئوليتي را قبول کرد الزاماً به اين معنا نيست که او را در دوره بعد کنار بگذاريم.
اصلاح‌طلبان درباره آمار مديراني که از دولت قبل ماندند، عدد بدهند
خب اگر مي‌گوييد 80 درصد فرمانداران را تغيير داديد شما هم اتوبوسي عمل کرديد؟
نه اين تصميم بيشتر مديريتي بود تا سياسي دوستان به همين ميزان هم قائل نيستند و مي‌گويند همين 5 نفر هم از دولت قبل نباشد.
دوستان اصلاح‌طلب معتقدند آماري که شما براي تغيير مديران استاني اعلام مي‌کنيد به هيچ عنوان 80 درصد نيست.
اين تفکر اشتباه است. اگر طور ديگري فکر مي‌کنند به ما هم عدد بدهند. من با صراحت مي‌گويم که اين دوستان هيچ عدد و رقمي ندارند ماندن يک فرماندار به معناي اين نيست که سياست‌هاي دولت اجرايي نشده است. تهران شاخص‌ترين مثال در اين مورد است در حاليکه همين تهران انتخابات مجلس را انجام داد سوال من است در اين انتخابات چه کساني راي آوردند؟

اتفاقا نقد جدي اصلاح‌طلبان متوجه ‌مديران تهران نيست بيشتر مربوط به برخي استان‌ها و شهرستان‌هاست.
همين استان‌هايي که اين دوستان مي‌گويند فرماندارانش توسط همين استانداران انتخاب شده‌اند که دولت آن‌ها را انتخاب کرده است، قطعا مخالف سياست‌ها و برنامه‌هاي دولت نيستند.
فردي را که شرايط را داشته باشد، از هر تفکري که باشد به کار مي‌گيريم
براي مثال نقدهايي در مورد استان‌هاي لرستان و ايلام وجود دارد.
به هيچ عنوان اينطور نيست چرا نمي‌گويند در تهران که آقاي فرهادي از دوران احمدي‌نژاد فرماندار بوده مشکل جدي ندارد؟ ايشان هم در انتخابات مجلس بهترين عملکرد را داشته و هم در بحث امنيت و سلامت و رعايت قانون به خوبي عمل کرده است. البته نتيجه انتخابات‌ها را مردم رقم زده‌اند و من نمي‌توانم بگويم فرماندار من اين کار را کرده است. انتخابات را به صورت سالم و قانوني برگزار کرده و مردم راي داده‌اند و نتيجه را مشخص کرده‌اند.

در انتخابات رياست‌جمهوري ما حدود 1 و نيم ميليون نفر در تهران افزايش راي داشتيم که اخد راي از اين افراد را همين دوستان ما انجام داده‌اند. به نظر من طرح برخي مسائل کلي‌گويي است. من حاضرم تک تک موارد را بگويند و پاسخ دهم. همه ما بايد يک اصل را بپذيريم الان هم تاکيد داريم که هر کسي داراي تفکر اعتدالي باشد و برنامه‌هاي روحاني را قبول داشته و تجربه و وقت لازم را بگذارد از هر تفکري که باشد از او استفاده خواهيم کرد.
در مورد جابه‌جايي استانداران هيچ وقت

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۶۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب‌آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه از آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی خبر داد و ‌گفت که همزمان؛ برخی اتباع ایرانی زندانی در پاکستان نیز در آستانه آزادی هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، ‌کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان هرمزگان، 28 ‌تبعه پاکستان که به جرم ورود غیرقانونی و صید غیرمجاز در زندان به سر می‌بردند، با استفاده از رأفت اسلامی و با تعلیق بخشی از مجازات حبس آنان، آزاد و به کشور خود بازگردانده می‌شوند. 

وی افزود: در چارچوب توافقات به عمل آمده با پاکستان، برخی اتباع ایرانی زندانی در این کشور نیز آزاد خواهند شد و این فرایند میان دو کشور تا تعیین تکلیف تمامی افراد بازداشتی در ایران و پاکستان، ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • دستگاه قضا ابتدا سراغ مفسدین گردن کلفت می‌رود
  • زندان‌های مازاد مولدسازی می شوند
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • صدای شما پیگیر مطالبات در استان چهارمحال و بختیاری
  • غریب‌آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • غریب آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان هرمزگان آزاد می‌شوند
  • پیگیر رفع مشکل اینترنت در روستاها هستیم
  • مدیران شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات استانی و ملی باشند
  • پیگیر تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان هستیم
  • وقتی رافائل نادال وسط مسابقه تنیس خود، پیگیر نتیجه بازی بایرن مونیخ و رئال مادرید می‌شود! / فیلم